Bodega
PAPRICA
A través de nuestra carta hemos procurado enfatizar las peculiaridades de algunas bodegas, de determinadas variedades y elaboraciones con el fin de ofrecerte una carta dinámica que consiga sacar lo mejor de cada cepa, viñedo y naturaleza.
Como es de rigor no puede faltar representación de ninguna de nuestras cinco D.O. de Galicia, de una manera muy especial nuestra Ribeira Sacra, que nos abren este abanico de vinos tanto en blancos como en tintos.
Todos nuestros vinos disponibles para que puedas llevártelos a casa con un 20 % de descuento.
XENEROSOS
La Goya 12
Adega Delgado Zuleta. Viño de crianza biolóxica baixo velo de flor, con levaduras autóctonas selecionadas ó largo dos anos. Da variedade palomino 100%, esta manzanilla ten uns 7 anos de crianza mediante o sistema de soleras e criaderas.
Monteagudo Amontillado 21
Adega Delgado Zuleta. Viño que nace como manzanilla e que por tanto ten unha crianza biolóxica nunha primeira fase, pero que tras perder o característico velo de flor pasa por unha segunda etapa, xa oxidativa. Variedade palomino 100%, con entre 12 o 14 anos de crianza en botas de carballo americano, mediante o tradicional sistema de criaderas e soleras.
BURBULLAS
Galicia
Gorgola 2015 35
Adega Cabana das Bolboretas. 100% albariño. Brut nature 2015. Crianza do viño base sobre lías durante 5 meses e 20 meses en rima. Sen azúcares añadidos. Rias Baixas
Corpinnat
Gramona Rosé 2016 24
Adega Gramona. 100% Pinot Noir. Viticultura ecolóxica e biodinámica. Crianza en rima de máis de 30 meses. Sant Sadurní d’Anoia.
Champagne
Béreche et Fils Brut reserve 65
35% Chardonnay, 30% Pinot noir, 35% Pinot Meunier, con 35% de viños de reserva cada ano. Fermentación lenta en barricas e tinas pequenas, envellecemento sobre lías, 24 a 36 meses en bodega en lamas.
Jacques Lassaigne “Les Vignes de Montgueux” 68
Monovarietal de Chardonnay. Viticultura ecolóxica. Degüelle manual, sin adición de sulfuroso nin dossage. Posteriormente a crianza realizouse durante un mínimo de 12 meses e un máximo de 60 meses en rima nas cavas.
Perrier-Jouët Blanc de Blancs 88
Chardonnay 100%. Viticultura tradicional. Dosaxe: 8gramos por litros. Envellecido durante 8 anos nas bodegas de La Maison.
Portugal
Espumante María Gomes 16
Adega Luis Pato. Maria Gomes 95% e Sercialinho 5%. Fermentación en cubas separadas durante 2 semanas. A segunda fermentación prodúcese en botella para manter o saber das frores e foitas da uva principal. D.O. Bairrada.
BRANCOS DA TERRA
Monterrei
Alanda 2018 22
Adega Quinta da Muradella. Godello, Treixadura e Dona Branca. Vinificación pouco intervencionista, dando todo o protagonismo á viña. Envellecido 6 meses en fudres.
Rías Baixas
Cabana das Bolboretas 18
Adega Cabana das Bolboretas. 100% Albariño. Fermentación en inox. O viño permanece durante nove meses, en contacto coas súas lías aportando estrutura e complexibilidade de maneira natural. Subzona: Salnés.
Tricó 2016 23
Adega Tricò. Albariño 100%. Viticultura pouco intervencionista. Crianza de 12 meses sobre lías en depósitos de aceiro inoxidable e 12 meses de estancia en botella. Subzona: Condado do Tea.
Cepas Vellas do Ferreiro 2018 32
Adega Do Ferreiro, Gerardo Méndez. Albariño 100%. Viticultura tradicional pouco intervencionista. Traballo en aceiro inoxidable. Suzona: Salnés.
Pepe Luis 2018 33
Adega Albamar. Albariño 100%. Unha vez finalizada a fermentación alcohólica pásase a barricas de carballo francés donde repousa 10 meses. Subzona: Salnés.
Ribeiro
Patito Feo 2018 22
Adega Pateiro Vinos de Guarda. Treixadura 100%. Finca Borraxeiro. Comercialízase tras estar mínimo 6 meses en depósitos sobre lías e dous meses en botella. Unha parte das lías gruesas trabállase en barricas de 300L de roble francês. Val do Avia.
Lagar do Meréns 21
Adega Lagar do Meréns. Treixadura 70%, Lado 10%, Torrontes 10%, Loureira+Godello+Albariño 10%. Fermentación en inox e permanece 8 meses en lías finas. Viticultura tradicional. Produción moi limitada. Arnoia.
Viña de Martín Escolma 2015 45
Viticultor Luis Anxo Rodríguez. Treixadura, Albariño,Lado e Torrontés. Viticultura tradicional de baixo rendimento. Envellecido 12 meses en barrica de carballo galego. Produción moi limitada. Arnoia.
Ribeira Sacra
Silius Bucee 25
Adega Atrium Vitis. Godello elaborado sobre lías grosas, que teñen unha crianza en madeira de carballo francês durante cinco meses. Quiroga-Bibei.
Ponte da Boga Albariño 2018 17
Adega Ponte da Boga. Albariño 100%. Crianza sobre lías en depósito de acero durante 5 meses. Ribeira do Sil.
Neno da Ponte Viticultor blanco 32
Adega Neno da Ponte. Godello 85% + Treixadura 15%. Viticultura tradicional. Traballo en ecolóxico. Produción moi limitada. Taboada.
Negueira de Muñiz
D’Pieiga 2018 24
Adega Sidrón. 100% Branca Lexítima . Vendimia manual. Fermentación en inox. Produción moi limitada de 700 botellas.
Valdeorras
Louro 2019 21
Rafael Palacios. Godello 100%. Envellecido cinco meses en fudres de carballo. Viticultura tradicional. O Bolo.
IXP Viños das Terras do Barbanza e Iria
Komokabras verdes lías 17
Adega Entreosrios. 100% Albariño. Mezcla de dous depósitos, un deles traballado sobre lías e fermentación maloláctica, o outro non. Produción moi limitada.
OUTROS BRANCOS
Bermejos Diego Seco Ecológico 2017 25
Adega Los Bermejos. Diego 100%. Un viño dunha variedade única e case desaparecida, cultiva nos chãos volcánicos de Lanzarote. Viticultura ecolóxica. Canarias.
Telescópico 2018 22
Adega Frontonio. Macabeo e Garnacha blanca. Viticultura tradicional. Crianza 13 meses en Foudres ovales de 2500L e toneles de 500L. Valdejalón, Aragón
Pells 2017 29
Adega Ànima Mundi. Macabeu de viñas de 50 anos de cultivo ecolóxico con prácticas de viticultura biodinámica. Maceración con peles durante 82 días e críase parte en botas vellas e partes en ánforas. Penedés.
Mirabrás 2016 21
Adega Barbadillo. 100% Palomino. Asoleo tras a vendimia, na propia viña. Fermentación en bota do mosto yema. Crianza 14 meses e bota vella de xerez. Sanlúcar de Barrameda, Andalucía.
Vinhas Velhas Branco 2018 18
Adega Luis Pato. Bical, Sercial, Sercialinho, Crianza sobre lías e fai a fermentación maloláctica en barricas novas de 650L. de carballo francés durante 6 meses. Bairrada, Portugal.
François Mikulski Bourgogne Chardonnay 2016 38
Adega François Mikulski. Chardonnay 100%. Crianza de 10 meses en barricas de carballo francés. Viticultura ecolóxica e biodinámica. Borgoña-Meaursault, Francia.
Selbasch-Oster Qba Trocken 2018 20
Adega Selbasch-Oster. Riesling 100%. Seco. Viticultura tradiconal. Traballo en inox. Mosela, Alemania.
VIÑOS ROSADOS
Sílice Rosado 2019 29
Adega Silice Viticultores. Mencía, Merenzao e Palomino. Fermentación parcial en barrica nova e crianza de catro meses en barrica nova e inox. Ribeira Sacra.
Quinta Clarisa 2019 16
Adega Belondrade. Tempranillo 100%. Viño de parcela. Elaborado só co mosto flor (ou escurrido) despois de unha maceración dun día. Viños da Terra de Castilla e León.
TINTOS DA TERRA
MONTERREI
Alanda 2016 21
Adega Quinta da Muradella. Bastardo, Mencía e Araúxa. Crianza 13 meses en barrica de carballo francés. Viticultura pouco intervencionista.
RIAS BAIXAS
Cabana das Bolboretas tinto 2017 21
90% Caiño, 10% Mencía y Sousón. Crianza de 18 meses en barricas de roble Francés de tercer año de 300l. Produción 600 botellas. Subzona Salnés.
RIBEIRO
A Torna dos Pasás 2017 25
Viticultor Luis Anxo Rodríguez. Brancellao, Caíño e Ferrol. Viticultura tradicional. Envellecido seis meses en barricas de carballo galego usadas. Produción limitada.
Super Heroe 2016 28
XL Sebio Viños de Encostas. Mezcla moi amplia de variedades autóctonas. Crianza 14 meses en barricas de 500L de 3 ou 4 vinos tintos. Produción limitada.
RIBEIRA SACRA
Algueira Brancellao 2014 20
Adega Algueira. Brancellao 100%. Crianza 11 meses de crianza en barricas de carballo francés. Produción limitada.
Algueira Pizarra 2015 42
Adega Algueira. Mencía 100%. Viño de parcela. Envellecemento alternativo en barriles durante 14 meses e maduración en depósito. Produción limitada.
Risco 2016 40
Adega Algueira. Merenzao 100%. Maceracións moi cortas e tempo de crianza entorno ós 6 meses en barricas vellas de carballo francés de 225 litros. Amandi.
Capricho de Merenzao 2016 37
Adega Ponte da Boga. Merenzao 100%. Crianza durante dez meses en barricas de carballo francés de segundo e terceiro uso. Ribeira do Sil.
Porto de Lobos 2016 37
Adega Ponte da Boga. Brancellao 100%. Crianza durante dez meses en barricas de carballo francés de segundo e terceiro uso. Ribeira do Sil.
Régoa TN 2012 22 Adega Régoa. Mencía, Alvarello, Caiño e Sousòn. Crianza durante 7 meses en barricas de 300L de madeira Allier. Sin filtrar ni clarificar. Amandi.
Régoa 2014 19
Adega Régoa. Mencía e alvarello. Crianza de 7 meses en troncocónicos de madeira Allier. Amandi.
Neno da Ponte A Raña 2018 32
Adega Neno da Ponte. Mencía, Garnacha, Alicante Bouschet, Gran Negro, Godello. Viticultura tradicional e pouco intervencionista. Produción limitada de 650 botellas. Ribeiras do Miño.
Lalama 2012 26
Adega Dominio do Bibei. Mencía, Garnacha e Mouratón. Viticultura tradicional. Crianza en barricas de carballo francés de 300L e en fudres durante 20 meses.
NEGUEIRA DE MUÑIZ
A Marcada 24
Adega D`Pieiga. Mencía e Serodo . Viticultura tradicional e de recuperación. Produción moi limitada.
VALDEORRAS
Vía XVIII 19
Adega Viña Somoza. Mencía, Garnacha tintoreira, Mouratón, Grao Negro e Albarello. Viticultura tradicional e de recuperación. Traballo en ecolóxico. Crianza 9 meses en barricas de 400 y 500 l sin batonnage.
OUTROS TINTOS
Biga de Luberri Crianza 2016 17
Adega Luberri Familia Monje Amestoy. 100% Tempranillo. Crianza de 12 meses en barricas de roble francés y americano. El Ciego, D.O.C. Rioja
Edulis Crianza 2016 14
Adega Altanza. 100% Tempranillo. Crianza 12 meses en barricas de roble francés. Fuenmayor. D.O.C. Rioja
Marqués de Murrieta Reserva 2015 28
Adega Murrieta. 80% Tempranillo, 12% Graciano, 6% Mazuelo, 2% Garnacha. Criado durante 18 meses en barricas de roble americano de 225 litros de capacidad.
Viña Sastre Crianza 2016 23
Adega Viña Sastre. Tinta fina 100%. Viticultura tradicional. Crianza de 14 meses en barricas de carballo francés. D.O. Ribera del Duero.
Jaros 2016 26
Adega Viñedos del Jaro. Tinta fina 100%. Viticultura tradicional. Crianza 17 meses en barricas de carballo francés novas e de primeiro uso. D.O. Ribera del Duero.
Abadía Retuerta Selección Especial 2016 35
Adega Abadía Retuerta. Tempranillo 75%, Cabernet Sauvignon 15% e Syrah 10%. Crianza 13 meses en barricas de carballo francés e americano. Vino de la Tierra de Castilla y León.
Supernova Mantonegro 2017 22
Adega Ca´n Verdura . Mantonegro 100%. Viticultura tradicional. Crianza de 13 meses en barricas de carballo francés de 500l e en fudres de 2000l. Mallorca.
Telescópico Cariñena 2015 23
Adega Frontonio. Cariñena 100%. Viticultura tradicional e de recuperación. Crianza 12 meses en botas de carballo usadas. Valdejalón.
El hombre Bala 24
Adega Uvas Felices. Garnacha 100% . Viticultura tradicional e de recuperación. Crianza 4 meses en tinas e barricas de 400 y 700 litros de carballo francés e 6 meses máis en botella. Madrid.
Quinta do Javali Clos Fonte do Santo Cápsula roja 41
Adega Quinta do Javalí. Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Barroca e Touriga Nacional. Viticucltura ecolóxica e biodinámica. D.O.C. Douro
François Mikulski Pinot Noir 2016 35
Adega François Mikulski. Pinot Noir. Viticultura tradicional. Traballo en ecolóxico e biodinámico. Borgoña, Francia.
Kalkstein Alkstein 2017 22
Adega CLAUS PREISINGER. Blaufränkisch (100%) Envellecemento en barricas de carballo francés. Viticultura tradicional e ecolóxica. Burgenland, Austria.
VIÑOS DOCES E FORTIFICADOS*Copa 6cl
GALICIA
Sitta Dulce Nana 2017 (0,50L.) 60 [Copa: 12]
Adega Attis. 100% Albariño. Viño naturalmente doce. Sobremadurado fora da planta. Pasificación a cuberto, sobre brezo seco, protexido e bem ventilado durante 2 meses de pasificación. 12 meses de envellecemento en barrica de carballo americano. Rias Baixas
ANDALUCÍA
Gracia Pedro Ximenez Dulce Viejo (0,75L) 17 [Copa: 5]
Adega Pérez Barquero-Gracia Hnos. 100% Pedro Ximenez. Envellecemento oxidativo. Sistema de criaderas e soleras durante un periodo de 4 a 6 anos en botas de carballo. D.O. Montilla- Moriles.
CANARIAS
Bermejo Naturalmente Dulce (0,50L.) 30 [Copa: 9]
Adega Los Bermejos. Malvasía Volcánica 100%. Produción moi limitada. Ás uvas maduran de maneira natural na vide. Viticultura ecolóxica. Lanzarote.
PORTUGAL
Quinta do Javali Tawny 10 anos (0,75L) 44 [Copa: 8]
Adega Quinta do Javali. Viticultura ecolóxica e biodinámica. Viño fortificado. Porto.
HUNGRÍA
TOKAJI 5 PUTONNYOS 10 (50CL) 66 [Copa: 12]
Adega Chateau Dereszla. Uvas: Furmint, Hárslevelü, Sárgamuskotály, Zéta.