Bodega
PAPRICA
A través de nuestra carta hemos procurado enfatizar las peculiaridades de algunas bodegas, de determinadas variedades y elaboraciones con el fin de ofrecerte una carta dinámica que consiga sacar lo mejor de cada cepa, viñedo y naturaleza.
Como es de rigor no puede faltar representación de ninguna de nuestras cinco D.O. de Galicia, de una manera muy especial nuestra Ribeira Sacra, que nos abren este abanico de vinos tanto en blancos como en tintos.
Todos nuestros vinos disponibles para que puedas llevártelos a casa con un 20 % de descuento.
D.O.A.C CHAMPAGNE
Perrier-Jouët Blanc de Blancs 93
Chardonnay 100%..Viticultura tradicional. Dosaxe: 8 gramos por litros. Envellecido durante 8 anos nas adegas de La Maison.
Perrier-Jouët Grand Brut 89
Chardonnay 20%, 40% Pinot Noir . Vinificación segundo o método tradicional champenoise.
D.O. CAVA
Juvé & Camps Reserva Familia 2017 29
Elaborado a patir do mosto flor de uvas Macabeo, xarel-lo e parellada. Cava gran reserva brut nature. D.O. Cava AdegaJuvé & Camps .
Juvé & Camps Milesimé chardonnay 2018 39
100% chardonnay con 36 meses de crianza. Cava gran reserva brut D.O. Cava. AdegaJuvé & Camps .
Juvé & Camps Milesimé Blanc de Noir 2018 39
100% Pinot noir con crianza de mais de 30 meses. Gran reserva brut. D.O. Cava. AdegaJuvé & Camps.
PORTUGAL
Espumante María Gomes 24
Maria Gomes 95% e Sercialinho 5%. Fermentación en cubas separadas durante 2 semanas. A segunda fermentación prodúcese en botella para manter o sabor das flores e froitas da uva principal.
D.O. Bairrada. Adega Luis Pato.
IXP BETANZOS
Ramallo 2019 25
85% de uvas tintas como Mencía, Brancellao, Garnacha tintorera y 15% de branca Palomino fino. Crianza de 5 meses en barrica. Betanzos . Adega Pagos de Brigante.
IXP TERRAS DO NAVIA
D’Pieiga A Marcada 2020 35
Verdejo tinto, tinto serodo y mencía procedentes de la viña A Marcada. Envellecido 9 meses en barrica de carballo francés. Edición limitada de 300 botellas. I.X.P. Terras Do Navia. Adega Sidrón.
D’Pieiga A Valía 2020 32
100% tinto serodo procedentes de la viña A Valía. Envellecido 9 meses en barrica de carballo francés. Edición limitada de 530 botellas. I.X.P. Terras Do Navia. Adega Sidrón.
D.O. MONTERREI
Blancos
Candea 2020 19
Godello , dona branca e treixadura. Crianza e fermentación de 9 meses sobre lías. D.O. Monterrei, Verín. Adega Quinta da Muradella.
Castro de Lobarzán 2020 23
Godello, y Treixadura. Maceración en frio sen crianza. D.O. Monterrei. Adega Castro de Lobarzán.
Couto Mixto 34
Elaborado a partir das uvas dona branca , godello e formosa. D.O. Monterrei. Adega Xico de Mandín.
Isaura Lobarzán 2018 45
100% Godello. Vendimia manual, crianza de 8 meses en barrica nova de carballo francés. D.O. Monterrei. Adega Castro de lobarzan
Tintos
Lobarzán Isaura 2018 45
Mencia, arauxa e merenzao. Vendimia manual, crianza de 12 meses en barrica nova de carballo francés. Edición de 500 botellas. Vilaza, Ourense. D.O. Monterei. Adega Castro de Lobarzán.
Castro de Lobarzán 2020 23
Mencia, arauxa e merenzao. Crianza de 8 meses en inox e 6 en botella. Vilaza, Ourense. D.O. Monterei. Adega Castro de Lobarzán.
Candea 2020 19
Mencia, bastardo e garnacha tintorera. Crianza de 13 meses en barrica de carballo francés e 6 en botella. D.O. Monterei, Verín. Adega Quinta da Muradella.
D.O. VALDEORRAS
Blancos
Louro do Bolo 2022 27
Godello 100%, crianza D.O. Valdeorras. Adega Rafael Palacios
As Sortes 2021 52
Godello 100% de cepas vellas de entre 18 e 48 anos en las mejores parcelas entre 600 e 700 m. de altura.. Adega Rafael Palacios
A Veiguiña 2020 27
Godello 100% de cepas antigas da finca A veiguiña,con crianza en ánfora de barro.
Sin D.O. Rua vella Ourense. Adega Jose Luis Aristegui.
Cepado Black Edition 2020 17
Godello 100% Crianza en barrica sobre as suas finas lias durante 5 meses con “batonnage”, vendimia manual. D.O.Valdeorras. Adega O Cepado S.L.
Tintos
Vía XVIII 2020 20
Mencía, Garnacha tintoreira, Mouratón. Viticultura tradicional e de recuperación. Traballo ecolóxico . Crianza de 9 meses en barricas de 400 e 500 l sen batonnage. D.O. Valdeorras. Adega Viña Somoza.
Maldito de Guarda 2019 23
Mencia 60%, Garnacha cepas viejas 20%, Sousón Brancellao y Caiño 20%
Una selección e combinación de uvas autóctonas.D.O.Valdeorras.Adega Pablo Vidal.
D.O. RÍAS BAIXAS
Blancos
Gorgola Brut Nature 2018 34
100% Albariño da subzona O Salnés. Vendimiado de forma manual, prensado de uva enteira. Fermentación en aceiro inoxidable a temperatura controlada sen fermentación maloláctica. Crianza do viño base sobre lías durante 5 meses e 34 meses en rima. D.O. Rias Baixas. Adega Cabana das Bolboretas.
Narupa Salicornia 2020 35
100% Albariño. Vinificación em depósitos de aceiro inox com levaduras autóctonas. Crianza de 12 meses en barricas de carballo francés. Ribadumia, D.O. Rias Baixas, sub. Val do Salnés. Adega Narupa..
Pazo Señorans 2021 24
Albariño 100%. Crianza de 5 meses sobre lias. D.O. Rias Baixas Sub. Val do Salnés. Adega Pazo de Señorans.
Tricó 2018 35
Albariño 100%. Viticultura pouco intervencionista. Crianza de 12 meses sobre lías en depósitos de aceiro inoxidable e 12 meses de estancia en botella. Subzona: Condado do Tea. Adega Tricò
Tintos
Cíes 2020 28
Caiño, loureiro e espadeiro. Crianza de 12 meses en barrica de carballo francés.
D.O. Rías Baixas, subzona do Salnés. Adega Forjas do Salnés.
D.O. RIBEIRA SACRA
Blancos
Loia 2021 Abadia da cova 31
80% Godello, 20% Alvariño Ecolóxico , cinco meses de envellecemento.D.O. Ribeira Sacra. Adega Moure.
Ribada Selección 2021 28
100% Godello. Vendimia manual. Produción limitada. D.O. Ribeira Sacra. Adega Ribada.
Tintos
Capricho de Merenzao 2017 42
Adega Ponte da Boga. Merenzao 100%. Crianza de dez a doce meses en barricas de carballo francés de segundo e terceiro uso. . D.O. Ribeira Sacra, sub. Ribeira do Sil.
Coleiro 2021 19
Adega Coleiro. Mencía e caiño . Ribeira Sacra, Portomarín
Coleiro Rúbrica 2020 29
Mencía, caiño e sousón. Crianza de 18 meses en barrica de carballo francés e húngaro. Ribeira Sacra,Portomarín. Adega Coleiro.
Finca Mezquita 2016 78
Adega Don Bernardino. 100% Mencía procedente dunha soa parcela de mencía vella, Finca La Mezquita en pleno corazón de Amandi. Crianza de 24 meses en barricas de carballo francés usadas. D.O. Ribeira Sacra, sub. Amandi.
Melanio 2017 93
Adega Don Bernardino. 100% Mencia procedente dunha soa parcela de mencía vella en Doade. Crianza de 24 meses en barrica. D.O. Ribeira Sacra, sub. Amandi.
Régoa Esencial 2017 25
Adega Régoa. Mencía e Brancellao. Crianza de 7 meses en troncocónicos de madeira Allier. D.O. Ribeira Sacra subzona de Amandi.
Ribada Selección 2021 28
Adega Ribada. 100% mencía. Vendimia manual. Produción limitada. D.O. Ribeira Sacra.
Sazón 31
Adega Ponte da Boga. 100% Mencía. Crianza de 10 meses en Inox. e carballo francés e 6 meses en botella. Viticultura integrada. Vendimia manual.
Tolo Do Xisto 2018 25
Mencia 100% Crianza de 4 meses en roble francés. D.O. Ribeira Sacra. Adega Coca i Fitó
Vacamulo 2017 78
Adega Don Bernardino. 100% Mencia procedente dunha soa parcela de mencía vella en Chanteiro, Pinol. Viticultra heróica. Crianza de 24 meses en barricas de carballo francesas usadas. D.O. Ribeira Sacra, sub. Amandi
Via Romana barrica 2018 22
Adega Vía Romana. 100% mencía de alta calidade de cepas vellas . Crianza de 7 a 12 meses en barrica de carballo francés e maduración de 6 meses en botella. D.O. Ribeira Sacra
D.O. RIBEIRO
Blancos
A flor e a abella 2021 20
Treixadura 100%. D.O. Ribeiro, Val do Avia. Adega Coto de Gomariz.
A Argallada de Xulia 29
Mestura de uvas galegas Caíño,Ferrol y Brancellao
D.O.Ribeiro. Loiro. Ourense. Adega Son de Arrieiro.
Patito Feo 2021 30
Treixadura 100%. Finca Borraxeiro. Comercialízase despois dun mínimo de 6 meses en depósitos sobre lías e dous meses en botella. Unha parte das lías grosas trabállanse en barricas de 300L de roble francés.
D.O. Ribeiro.Val do Avia. Adega Pateiro Vinos de Guarda.
Son de Arrieiro Blanco Añadas 41
Treixadura, Lado y Loureira.Este viño está composto por catro añadas 2014, 2015. 2016 y2018.
É o proxecto persoal da colleteira Xulia Bande. D.O. Ribeiro.Val de avia e Val de Arnoia.
Torques do Castro 16
Treixadura 60% , Torrontes 20%, Godello 15% Albariño 4%., 1% Loureiro.Viticultura tradicional, lixeira maceración en prensa neumática.
Tintos
A flor e a abella 2020 20
100% souson de agricultura ecolóxica e biodinámica. Crianza de 4 meses en barricas de carballo francés y reposo de un año en botella. D.O. Ribeiro, Val do Avia. Adega Coto de Gomariz.
Cume do Avia Colleita Nº 8 25
Caiño tinto, brancellao, sousón e merenzao. Cultivo en ecológico certificado y tratamiendo biodinámico. Crianza en barrica de castiñeiro. Ribeiro. Adega Cume do Avia.
Patito Feo 2020 30
Caiño longo, caiño tinto, brancellao y Sousón. Fermentación en depósitos de acero inox. Ten unha crianza de cinco meses en barrica de roble francés e dous meses en botella. Vendima manual. D.O. Ribeiro. Adega Pateiro Vinos de Guarda.
ALEMANIA, MOSELA
Selbasch-Oster Qba Trocken 2019 25
Riesling 100%. Seco. Viticultura tradiconal. Traballo en inox. Mosela, Alemania. Adega Selbasch-Oster.
D.O. BIERZO
Pagos de Posada 2016 29
100% mencía de viñedos centenarios. De fermentación larga e tranquila en barrica de carballo francés. D.O. Bierzo. Adega Estefanía.
La Florida 2018 27
100% mencía de viñedos viejos. Crianza de 12 meses en barricas de carballo francés. D.O. Bierzo. Adega Estefanía
D.O. BIZKAIKO
Beltza 2020 29
100% hondarribi zuri. Fermentación con levaduras propias. Viticultura tradicional. D.O Bizkaiko Txakolina. Adega Doniane Gorrondona.
Eklipse 2018 35
Pinot noir y hondarribi zuri. Crianza de 12 meses en barricas de carballo francés. D.O Bizkaiko Txakolina. Adega ItsasMendi
MarKo 2021 31
60% hondarribi zuri zerratia, 40% hondarribi zuri. Traballo en ecolóxico con mínima intervención, sen filtrar ni clarificar. D.O Bizkaiko Txakolina. Adega Oxer Bastegieta.
I.G.P. CANTABRIA
Finca Morillas 2018 24
Mencía de cepas vellas e Syrah. Crianza de 12 meses en barrica de carballo francés e 4 en botella. Cabezón de Liébana. Cantabria. Adega Picos de Cabariezo.
Micaela Selección 2020 26
50% Albariño, 50% Riesling. Uvas procedentes dunha soa finca , Jornillo. Branco con crianza de 6 meses sobre lías en depósitos de inox. e gran capacidade de garda. Vendimia tardía. Valle de Villaverde. IGP Costa de Cantabria. Adega Casona Micaela
CASTILLA
Abadia retuerta Selección Especial 2017 39
Tempranillo 75 % Cabernet Sauvignon 15% e Syrah 10% Crianza 13 meses en barrica de carballo francés e americano. Vino da terra de Castilla e León. Adega Abadia retuerta
FRANCIA, ALSACIA
Tintos
Crozes Hermitage 44
Syrah 100%. Fermentación en cemento durante 15 días e posterior crianza en roble durante 12 meses. (A.O.C. Crozas Hermitage) . Bodega Domaine Alain Graillot,Rodano.
I.G.P. HUESCA
12 Lunas Garnacha 2021 18
100% Garnacha Garnacha de Somontano. Cepas altas a 460 mts. D.O. Somontano, Barbastro, Huesca.
Fermentación en inox e decantado natural por graveda. Adega El grillo y La Luna.
El Grillo 2014 42
44% syrah , 35% Cabernet sauvignon, 14 % garnacha, 7 %Merlot
8 meses en barrica de roble francés. Huesca. D.O. Somontano(Barbastro). Adega El grillo y La Luna
D.O. MALLORCA
Supernova Mantonegro 2020 27
Mantonegro 100%. Viticultura tradicional. Crianza de 10 meses en barricas de carballo francés . D.O. Binissalem – Mallorca. Adega Ca´n Verdura Viticultors .
Tanuki Bob 2019 25
90% Manto negro 10% Syrah. Fermentación con fudres de 4000l. Con levaduras autóctonas. Adega 4 kilos.
Crianza de nove meses nos mismos fudres , nove meses en inox. e outros seis meses en botella. Vino ecolóxico .Vinificación carbónica 9 meses fermentando racimos enteros. D.O. Palma .Mallorca.
D.O. RIBERA DEL DUERO
Hito 2020 22
21. 100% tempranillo. Crianza de 10 meses en barrica de carballo francés. D.O. Ribera de Duero, Castrillo de Duero, Valladolid. Adega Cepa.
Cepa 21 2020 28
Tempranillo 100% Castrillo de Duero Valladolid. D.O. Ribera del Duero. Adega Cepa 21.
Jaros 2018 31
Tinta fina 100%. Viticultura tradicional. Crianza 17 meses en barricas de carballo francés novas e de primeiro uso. D.O. Ribera del Duero. Adega Viñedos del Jaro.
Protos 27 2020 46
100% Tinta del país .Tempranillo. vendimia feita a man,crianza de 16 meses en barrica nova de carballofrancés, mais 12 en botella. D.O. Ribera del Duero.Adega Protos.
Malabrigo 2019 45
100% Tempranillo, producción moi limitada e coidada, únicamente os anos en que a calidadede das uvas é especialmente destacable. 18 meses de envellecemento en barrica de roble francés..D.O.Ribera Del Duero.Adega cepa 21
D.O. RIOJA
Baigorri Crianza 2018 26
90% Tempranillo, 10% garnacha. Crianza de 12 meses en barricas de carballo francés y americano. D.O.C. Rioja. Subzona Rioja Alavesa. Adega Baigorri.
Baigorri de Garaje 2017 62
100% Tempranillo de viñas moi vellas. Crianza de 22 meses en barricas de carballo francés Atelier. D.O.C. Rioja. Subzona Rioja Alavesa. Adega Baigorri.
Campillo 57 2015 Selección Especial 49
100% tempranillo de la Finca Villa Lucía. Crianza de 22 meses en barrica nova de carballo americano. Edición limitada de 6000 botellas D.O. Rioja. Adega Campillo.
Campillo crianza 2019 21
100% tempranillo. Crianza de 18 meses en barricas de carballo americano de segundo uso. D.O. Rioja. Adega Campillo.
Edulis Crianza 2018 19
100% Tempranillo. Crianza 12 meses en barricas de roble francés. Fuenmayor. D.O.C. Rioja. Adega Altanza.
904 Gran Reserva 2011 88
90% Tempranillo 10% Graciano. Pasa en barrica 4 anos, sendo trasegado có método tradicional de barrica a barrica cada 6 meses, despois é embotellado cun fino filtrado.
D.O. Rioja .Adega La Rioja Alta S.A.
Marqués de Murrieta Reserva 2017 35
80% Tempranillo, 12% Graciano, 6% Mazuelo, 2% Garnacha. Criado durante 18 meses en barricas de roble americano de 225 litros de capacidad. D.O.C. Rioja. Adega Murrieta
VIÑOS DOCES E FORTIFICADOS
Andalucía
Gracia Pedro Ximenez Dulce Viejo (0,75L) 27 Copa: 8
100% Pedro Ximenez. Envellecemento oxidativo. Sistema de criaderas e soleras durante un periodo de 8 anos en botas de carballo americano. D.O. Montilla- Moriles. Adega Pérez Barquero-Gracia Hnos.
Canarias
Bermejo Naturalmente Dulce (0,50L.) 42 Copa: 11
Malvasía Volcánica 100%. Produción moi limitada. Ás uvas maduran de maneira natural na vide. Viticultura ecolóxica. Lanzarote. Adega Los Bermejos.
Castilla
Pago Del Vicario Corte Dulce 2007 22 Copa: 7
Elaborado con Chardonnay y Sauvignon Blanc en proporciones idénticas y sometido a un corte de fermentación por frío para mantener los azúcares de la uva. Ciudad Real. Adega Pago del Vicario.
Francia
Baumard Coteaux Du Layon Carte D’Or 2021 29
Variedad Chenin Blanc 100% recogida amano, D.O. Rochefort Sur Loire.
Uvas afectadas por la podredumbre noble. Adega Domaine des Baumard.
Portugal
Quinta do Javali Tawny 10 anos (0,75L) 44 Copa: 9
Viticultura ecolóxica e biodinámica. Viño fortificado. Porto. Adega Quinta do Javali.
Rioja
El Marido de mi Amiga 20 Copa: 6
Malvasía, Sauvignon blanc y tempranillo blanco. D.O. Rioja. Adega Vallobera.